Bokor közösség
Bokorünnep

Bokorünnep 2017

 

BOKORÜNNEP az EGYENSÚLYÉRT
2017. február 25.

Az idei Bokorünnepet 2017. február 25-én rendeztük az Újhegyi Közösségi Házban.
A Bokor 9-es régiója hívott együttgondolkodásra, találkozásra, a Bokor éltetésére - az ünnepre.
Téma: EGYENSÚLY

 

 Megnyitó
Bisztrai György az alábbi szavakkal nyitotta meg a Bokorünnepet:
"A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útrabocsátó Hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ tied. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj, neked, ha magadnak tartod!
Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tied!
"
[idézet Hamva Béla: Ünnep és közösség - A láthatatlan történet című kötetből]

Összefoglaló
Farkas István: Egyensúlykeresők

Elmélkedések:
Kovács László prédikációja
Szuly László elmélkedése

Elmélkedések:
Kovács László prédikációja
Szuly László elmélkedése

Előadások:
Áts András: Egyensúly
Átsné Kovács Erika: Az égből jött lány
Faragó Ferenc: Mesteri egyensúly, avagy az egyensúly mesterei (ppt)
Faragóné Bircsák Márta: Egyensúly holisztikus nézőpontból
Garay András: "Concidet obliquum!"
Márczi Anna: Kettősség, hármasság, egység


Csepegtetett beharangozás (2.0 változat)
2017. február 3.

Az idei Bokorünnepet 2017. február 25-én, szombaton (9:30-16:00) rendezzük az Újhegyi Közösségi Házban (1108 Budapest Újhegyi sétány 16.).
Téma: EGYENSÚLY
"... Mesteri egyensúly, avagy az egyensúly mesterei: Hamvas Béla, Bulányi György, és …" (F.Feri)

A Bokorünnep után a Nonconfundar kórus tart 1 órás műsort (kb. 16:30-tól), amelyre mindenkit szeretettel várnak.

A Bokor 9-es régiója szeretettel hív találkozásra, együttgondolkodásra, a Bokor éltetésére, ünnepre.

 

"Az élet olyan, mint a biciklizés.
Ha meg akarod tartani az egyensúlyt,
mozgásban kell maradnod."

Albert Einstein   

Köszönjük, hogy itt vagy, hogy olvasod e sorokat, hogy a Doodle szervezőbe beírtad a neved, mert el szeretnél jönni a Bokorünnepre! Köszönjük!

Kérni szeretnénk.

1. Segíts másokon és nekünk!
Nincs mindenkinek technikája, így a Te környezetedben is sokan nem tudnak bejelentkezni a Doodle-ba.
Ezért azt kérjük, hogy kérdezzetek rá, és írjátok be a nevét azoknak, akiknek nincs erre módjuk (a gyermekeknél az életkort is).

Úgy gondoljuk, hogy mivel új ez a technikai megoldás, többen bejelentkezés nélkül fognak majd jönni. Ez gond, mert a terem egy nagyobb és egy kisebb részből áll, és mozgatható fal választja el őket egymástól.
3 nappal a rendezvény előtt jeleznünk kell, hogy kérjük vagy nem kérjük a falat. Tudnunk kell a pontos létszámot.

2. Hoznivalók
2.1. Hozz 2 db öklömnyi követ, felnőtt- és gyermekméretűt, és egy marék dió/mogyoró nagyságú szép kavicsot.
Mivel lesz kőfestés, kőoszlop, kőház, kő-mívesség, … légy szíves nézz körül a polcodon, utcádban, patakodban, Dunádban, tengeredben, kertészeti boltodban, …
2.2. A kövekkel a gyermekek fognak játszani, azokat festik, díszítik majd. Az Ünnep végén megnézzük a kő-tárlatot, kiállítást, s ha felismered az egyik hozott nagy kövedet, azt hazaviheted, emlékül. A másik kő utazni fog a BNT-re.
2.3. Hozzatok magatokkal szendvicseket, finomságokat, amiket hagyományainkhoz híven megosztunk egymással. Mi, a szervezők is készülünk némi hideg élelemmel és természetesen meleg teával, forró kávéval, üdítőkkel.
Szeretnénk elkerülni a környezetszennyezést, ezért a nap folyamán az étkezéseinkhez nem szeretnénk eldobható műanyag eszközöket használni.
Ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával, poharat, bögrét, kávéscsészét, kiskanalat, s amit még ő gondol, az önálló étkezéshez.

A szentmise 10 órakor kezdődik, de már 9:30-tól kipróbálhatjátok az egyensúlyérzéketeket. Peregnek majd az előadások, és közben elénekeljük a 10 legnépszerűbb magyar népdalt.
Az előadások mind az egyensúlyról szólnak. Kicsi, rövid filmekkel mutatunk mutatós, egyensúlyban lévõ testeket-lelkeket.

Gyermek- és ifjúsági programok is lesznek, amelyek között, valószínű, hogy a slackline (laza vonal) lesz a legnépszerűbb.

15 órától 16 óráig táncház lesz, magyar, vonós, népzenével. Muzsikál a Bivaly zenekar. A táncház előtt néhány perccel Bulányi Gyurka bácsitól ajándékot kap mindenki, aki épp a teremben tartózkodik. Az ajándéka egy három szóból álló üzenet lesz, az egyensúlyért. Csak rajtad áll, hogy ott ülsz-e, hogy vajon befogadod-e és megfogadod-e Gyurka bácsi üzenetét, ajándékát.

16:30 órától a Nonconfundar kórus tart 1 órás műsort, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Meghívó >>

 

3. A helyszínről

4. A régebbi Bokorünnepekről

Üdvözlet a "9-esektől"